Technologie Ontwikkelaar Duurzame Warmte

Wil jij een bijdrage leveren aan de vormgeving van de energietransitie? Heb jij ideeën over welke duurzame warmte en koude concepten ontwikkeld kunnen worden? Ben je in staat tijdens de ontwikkeling van een techniek zowel de technische als economische aspecten te overzien?

Kortom; word jij een van de kartrekkers in de ontwikkeling van nieuwe duurzame technieken, waarmee we onze oplossingen voor warmte en of koude verder kunnen verduurzamen? Ben je HBO/WO geschoold op technisch gebied en heb je ervaring in de energiesector?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ennatuurlijk

Ons doel is de energietransitie in Nederland te versnellen en om te groeien! We sluiten het liefst zoveel mogelijk woningen en gebouwen aan op onze warmtenetten en zijn constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe projecten. Collectieve warmtesystemen zijn een belangrijke oplossing om duurzame bronnen te benutten die anders op kleine schaal onbenut blijven. Denk hierbij aan restwarmte, aquathermie, biomassa en geothermie. Het ontwikkelen en goed integreren van deze nieuwe bronnen brengt legio uitdagingen met zich mee, waar volop aandacht voor nodig is. Daarom ben jij als Technologie Ontwikkelaar onmisbaar!

Je komt bij Ennatuurlijk in een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw verantwoordelijkheid

Als Technologie Ontwikkelaar duurzame warmte bij de afdeling Duurzaamheid en Innovatie richt jij je voornamelijk op de ontwikkeling van oplossingen voor verduurzaming van onze bestaande en nieuwe warmtenetten. Hiervoor neem je de leiding over het gehele traject, waarbinnen je:

 • Inventariseert en verdiept in de uitdagingen die er zijn op het gebied van de verduurzaming en zoek je naar passende oplossingen;
 • Haalbaarheidsstudies initieert en begeleidt voor duurzame technieken al dan niet in samenwerking met diverse partners. Deze studies zijn technologische-economische van aard en bestaan doorgaans uit een business case en SWOT analyse;
 • Nieuwe technieken gefaseerd doorontwikkeld, van een idee tot een (pilot)project, totdat deze als standaard oplossing op grotere schaal ingezet kunnen worden. Hiervoor stel je een goed onderbouwd plan van aanpak op;
 • Continu vooruit blijft kijken en anticipeert op belangrijke ontwikkelingen op het gebied van warmtetechnologie, met een open en ruime blik voor nieuwe ideeën en of concepten.

Dit doe je samen met collega's en externe partners, waarvoor je in staat bent relaties op te bouwen en te onderhouden. Daarnaast ben je een kennisdrager op het gebied van verduurzaming van warmtenetten en hebt hiervoor een integrale kijk op hoe dat moet. Je zet deze kennis in om anderen te helpen of te inspireren en initieert dan ook regelmatig momenten waarop kennisdeling of kruisbestuiving plaats vindt.

Hoe tof is het dat je als Technologie Ontwikkelaar zo'n belangrijke bijdrage levert aan onze ambitie om een CO2 neutrale warmtelevering te realiseren in 2040!

Wie we zoeken

Een professional met een afgeronde HBO- of WO-opleiding, bijvoorbeeld in de energietechniek, werktuigbouwkunde, algemene of technische bedrijfskunde, die ons team voor 36 tot 40 uur per week wil komen versterken.

Verder heb je:

 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in de (duurzame) energiesector of aanverwante sector;
 • Goede analytische vaardigheden en creatief denkvermogen;
 • Ervaring in het doen van haalbaarheidsstudies of techniekontwikkeling, zowel op technisch als economisch gebied;
 • Ervaring in projectmanagement en/of projectontwikkeling;
 • Een proactieve en open houding waarmee je actief op zoek gaat naar de nieuwste ontwikkelingen in jouw vakgebied.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden (in de Nederlandse taal);

Jouw werkdag

Binnen Ennatuurlijk zijn maar weinig dagen hetzelfde. Dit zou er één kunnen zijn.

Maandag, 8.30 uur. Op ons mooie kantoor (met dakterras!) op Strijp zoek je een fijne werkplek uit. Je begint de dag met een kop koffie en wisselt met een collega wat ervaringen uit van het afgelopen weekend.

Rond 9:00 uur heb je een overleg over de ontwikkeling van een potentieel nieuwe warmtebron namelijk: biogas door bermgras vergisting. Hiervoor wordt onder jouw leiding een casestudie uitgewerkt in samenwerking met een externe ontwikkelaar en collega's bij Assetmanagement, Engineering en Finance. Jullie lopen alle acties af en maken afspraken voor de komende periode. Daarnaast wordt er besloten een afspraak op een potentiële pilot locatie te maken om de situatie in meer detail op te kunnen nemen.

Rond 12:00 uur is het tijd voor de lunch en loop je met een aantal collega's een rondje over Strijp. Daarna heb je een teamoverleg, waarin de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen met elkaar gedeeld worden. Er komen twee nieuwe ontwikkelingen voorbij die blijkbaar interessant zijn om nader te onderzoeken. Namelijk: een techniek voor seizoensopslag van warmte, en een verduurzamingsvraagstuk voor een hoge temperatuurnet middels een aquathermiebron. Je besluit het laatste op te pakken. Na het overleg neem je meteen contact op met de metropoollead om een afspraak te maken zodat je bijgepraat kan worden.

Eenmaal thuis check je nog even welke voorbereiding je voor woensdag moet treffen. Je hebt je namelijk ingeschreven voor de maandelijkse workshop "Online presenteren met impact", wat je later deze maand bij een belangrijke meeting goed van pas komt!

Jij krijgt

Veel!

 • Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken, zoals een NS Business Card, iPhone, een laptop en de mogelijkheid om thuis te werken (ook na corona-tijd), zijn bij ons prima geregeld;
 • De functie is ingeschaald vanaf salarisschaal L van ons functiehuis en kent een salarisrange van € 3.700,- tot € 5.850,- bruto fulltime per maand. In deze salarisschaal stroom je in en er is vervolgens doorgroei mogelijk naar een senior rol, salarisschaal N, tot maximaal € 6.700,- bruto fulltime per maand;
 • Je ontvangt een bonusregeling van maximaal 10% van het jaarsalaris;
 • We kennen per jaar 31,5 vakantiedagen (bij fulltime werken) toe;
 • Een uitstekende pensioenvoorziening, via ABP;
 • Om je fit te houden mag je voor, tijdens, of na een dag hard werken gratis sporten bij Eindhovengym! Een hippe gym bij ons beneden in het pand in Eindhoven. Mocht dit niet bij jou om de hoek zijn, mag je in plaats hiervan de factuur van je eigen gym fiscaal vriendelijk laten verrekenen.

Daarnaast geven we je alle vertrouwen en mogelijkheden om je te ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en waar je met ons mee mag bouwen en groeien.

Hoe leren we elkaar kennen?

Bij Ennatuurlijk gaat het er niet alleen om dat wij jou leren kennen. We vinden het ook belangrijk dat jij ons goed kent. Daarom vinden er in het sollicitatieproces twee gesprekken plaats. Ook een rondleiding en een praktijkgerichte casus kunnen deel uitmaken van het proces. Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega's!

In verband met de huidige maatregelen omtrent COVID-19 zullen de kennismakingsgesprekken op dit moment digitaal plaatsvinden.

Direct vragen stellen en solliciteren

 • Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.
 • Heb je vragen over het sollicitatieproces? Stuur dan een WhatsApp of bel naar Jill Biolek (HR adviseur) op 06-11 38 50 17.
 • Je kunt ook contact opnemen met Frank Soons (Manager Duurzaamheid & Innovatie) als je inhoudelijke vragen hebt over de functie, via 06-25 14 29 36.

Als je reageert, doen wij dat ook en wel binnen een week. We respecteren je privacy, daarom verwijderen we jouw sollicitatie uiterlijk na vier weken nadat de vacature gesloten is.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

published: 10 May 2021    Please mention EARTHWORKS when responding to this advertisement.