Vergunningverlener / Geohydroloog

 • Standplaats Arnhem
 • Uren per week 32 - 36
 • Maandsalaris €2.998 - €4.284
 • Salarisniveau Schaal 10
 • Reageren t/m 24 augustus
 • Opleidingsniveau Hbo, Hbo plus, Wo
 • Plaatsingsdatum 22 juli 2021
 • Dienstverband Tijdelijk met uitzicht op vast

Ben jij in staat om verschillende belangen af te wegen binnen de juridische kaders en tot een gedegen besluit te komen? Heb jij kennis van geohydrologie? En vind je het leuk om daarnaast collega's en andere overheden te adviseren? Kom dan als Vergunningverlener/Geohydroloog werken bij de grootse provincie van Nederland!

De functie

Als vergunningverlener/geohydroloog behandel je vanuit jouw professie de vergunningaanvragen (op basis van de Waterwet). Daarnaast ben je ook bezig met de onderstaande taken:

 • Je geeft advies wanneer het schap of Rijkswaterstaat of ander bevoegd gezag in het proces betrokken is.
 • Je geeft advies over meldingen en of vergunningaanvragen in relatie tot de omgevingsverordening van onze provincie, waarbij je specifiek kijkt naar de bescherming van de openbare drinkwatervoorziening.
 • Je adviseert onze collega's bij vergunningaanvragen waarbij je rekening houdt met andere wetten die van toepassing zijn op het grondwater (ontgronding, bodem en natuur)
 • Je adviseert de collega's van handhaving met specialistische kennis
 • Je beantwoordt vragen en behandelt verzoeken die betrekking hebben op grondwateronttrekking (verzorgen en begeleiden van vergunningaanvragen voor de openbare drinkwatervoorziening, industriële toepassingen en open bodemenergiesystemen en het beoordelen van de effecten daarvan voor de praktijk).
 • Je bent het aanspreekpunt en key-user van het landelijke grondwater register.

Jouw profiel

Als vergunningverlener/geohydroloog staat de technische inhoud te vertalen naar onze klanten (intern en extern). Je stemt af met externe organisaties en je bent in staat de vergunningsprocedures binnen de gestelde kaders uit te voeren. Je schroomt er niet voor om ondersteuning te bieden aan andere vergunningsprocedures die het watersysteem raken. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat je niet schroomt om gevraagd en ongevraagd te adviseren aan en naar collega's, management en klanten. Je bent als persoon in staat het bestuurlijke krachtenveld in te schatten en de technische haalbaarheid daarvan. En je werkt graag vanuit de bedoeling en denkt daarbij in mogelijkheden. Natuurlijk, hoe kan het ook anders, wil jij naast het beste voor de organisatie ook het beste voor jezelf en ontwikkel jij je in het vakgebied verder door.

Daarnaast herken je jezelf in het onderstaande profiel:

 • Relevante geohydrologische opleiding op HBO-WO niveau met kennis van en ervaring met de grond- en oppervlaktewaterproblematiek;
 • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring;
 • Ervaring met hydrologische berekeningen en grondwatermodellering;
 • Ervaring met vergunningverlening op technisch gebied, bij voorkeur op hydrologisch of aanverwant gebied;
 • Brede kennis van de integrale relatie tussen de compartimenten water, bodem en natuur;
 • Creativiteit, resultaatgerichtheid en pragmatisme weten te combineren bij het oplossen van problemen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden;
 • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.

Meer over provincie Gelderland

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen.

Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Met wie werk je?

Vergunningverlening, toezicht en handhaving zijn instrumenten die we op grond van een wettelijke taak uitvoeren en die we inzetten om onze provinciale doelen te bereiken. Het gaat om de taakvelden natuur, (zwem)water, ontgrondingen, bodem en luchtvaart. Jaarlijks worden er circa 5000 vergunningaanvragen en meldingen afgehandeld en worden er circa 3000 toezichtcontroles uitgevoerd.

 • Het team dat zich bezighoudt met de vergunningverlening bestaat uit een 25-tal collega's en een flexibele schil. Jaarlijks worden veel vergunningen verleend en worden een groot aantal adviesverzoeken en vragen afgehandeld.
 • Het taakveld water (Waterwet en Omgevingsverordening) is binnen het team vergunningverlening een klein taakveld. Je werkt nauw samen met de toezichthouders op dit taakveld en een collega van de provincie Overijssel. Ons college staat voor een integrale aanpak en afstemming met beleidsafdelingen over allerlei aspecten in dit vakgebied is essentieel.
 • We krijgen veel aanvragen binnen en het beleid is constant in beweging waardoor het een uitdaging is tijdig en juridisch houdbare besluiten te nemen. Provinciale doelen (op het gebied van bijvoorbeeld natuur, energie, hoogwaterveiligheid) of regionale belangen staan soms op gespannen voet met de waterbelangen die worden beschermd door de Waterwet of de omgevingsverordening. Dat vergt de nodige afstemming, kost tijd en is soms complex. Samen pakken we deze uitdagingen op.

Wat bieden we jou?

Provincie Gelderland is een aantrekkelijke werkgever met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Voor de functie van vergunningverlener/geohydroloog verdien je op basis van een 36-urige werkweek minimaal €2.998,98 maximaal €4.284,24 (schaal 10 cao provincies) afhankelijk van leeftijd, opleiding en werkervaring. Je beschikt over 4 weken vakantieverlof en hebt de mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen. Daarnaast heb je een persoonlijk ontwikkelbudget van €5000, een gezondheidsbudget van €300 en een Individueel Keuze Budget (IKB) van (22%) van het jaarsalaris. In het IKB is onder andere het vakantiegeld (8%) en een structurele eindejaarsuitkering (8,3%) opgenomen. Je bepaalt zelf of je een deel laat uitbetalen of dat je verlof koopt. Zo kan je maandelijks actief keuzes maken die passen bij je individuele behoeften. De functie is voor de periode van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.

Contact

Ben jij enthousiast na het lezen van deze vacature? En wil je werken bij een professionele organisatie met de samenleving als inspiratiebron? Reageer dan voor 25 augustus via de sollicitatiebutton. De eerste gesprekken vinden plaats in Week 35. Neem voor meer informatie over deze vacature contact op Erik Steenmanager, teammanager vergunningverlening e.steenbergen@gelderland.nl. We horen graag van je!

Inclusiviteit en diversiteit vinden we heel belangrijk. We staan voor een inclusieve organisatie. Waarin iedereen zich veilig en thuis voelt, ongeacht afkomst, gender, seksuele oriëntatie, religie, leeftijd of sociaaleconomische achtergrond. Daarom nodigen we iedereen uit om te solliciteren die zicht herkent in het bovenstaande vacatureprofiel. Ook als je een (grote) afstand hebt tot de arbeidsmarkt.

Meer weten over werken bij provincie Gelderland? Bekijk dan onze website. https://www.gelderland.nl/Werken-bij-de-provincie

posted: 27 July 2021     Please mention EARTHWORKS when responding to this advertisement.